Het Hof van Cartesius

Opdracht

Het circulair bouwen van het casco van flexibele paviljoens rondom een collectieve binnentuin voor 545m2 creatieve werkruimten.

Uitwerking

Het Hof van Cartesius bestaat uit flexibele paviljoens rondom een collectieve binnentuin. Groenluik is al in de ontwikkelfase betrokken geweest als adviseur, en heeft het casco van de paviljoens gebouwd voor in totaal of 545m2 creatieve werkruimten. De 30 creatieve ondernemers hebben zelf hun eigen gevel en interieur afgewerkt. De paviljoens zijn demontabel gebouwd met zo min mogelijk materiaal. De gebruikte materialen zijn bio-based, dit zijn materialen die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen.

Voor de bouw zijn vele materialen hergebruikt, waaronder spoorrails voor de kolommen, deuren, schuifpuien en houten balken.

Voor Groenluik was het Hof van Cartesius een “fysieke proeftuin” voor grootschalig circulair en duurzaam bouwen.

+